Saffraan 60 capsuleshoogwaardig extract uit Crocus sativus Expand

Saffraan 60 capsuleshoogwaardig extract uit Crocus sativus

Nieuw

Saffraan 60 capsules

hoogwaardig extract uit Crocus sativus
  • draagt bij aan een positieve gemoedstoestand
  • extract uit 100% echte saffraan, bevestigd door DNA-testen
  • geproduceerd volgens gepatenteerde extractiemethode
  • met onbespoten saffraan van gecontroleerde Spaanse teelt
  • gebruikt in wetenschappelijk onderzoek

Meer details

9 Items

29,95 €

incl. BTW

Meer info over Saffraan

 

Saffraan, gewonnen uit de stijlen en stempels van de saffraankrokus (Crocus sativus), is een van de oudst bekende en kostbaarste specerijen. Het wordt vanwege haar karakteristieke smaak en kleur al meer dan 4000 jaar gebruikt in diverse wereldkeukens. Bovendien wordt het van oudsher veel toegepast vanwege haar gezonde eigenschappen. Zo is bekend dat saffraan bijdraagt aan een positieve gemoedstoestand.

Kwaliteit 
Saffraan wordt vanwege haar kostbaarheid wel het ‘rode goud’ genoemd. De hoge grondstofprijs zorgt er helaas voor dat er ook saffraan van inferieure kwaliteit op de markt wordt aangeboden. De herkomst, productiemethode en zuiverheid van saffraan is doorslaggevend voor de kwaliteit en werkzaamheid ervan.

Saffraan van Vitals bevat het hoogwaardige extract Affron®. Zowel de teelt van de onbespoten saffraan als de vervaardiging van het saffraanextract vinden plaats bij producent Pharmactive in Spanje. Omdat de gehele productieketen in eigen beheer is, kan gezorgd worden voor de ideale kweekomstandigheden en kan de kwaliteit gegarandeerd worden. De producent laat bovendien door een externe partij DNA-testen doen op hun saffraan als extra bevestiging dat Affron® vervaardigd is uit 100% échte saffraan.

Gepatenteerde extractiemethode en samenstelling
Uit de zuivere grondstof wordt via een speciaal ontwikkelde extractiemethode een extract verkregen dat gestandaardiseerd is op 3,5% Lepticrosalides®, een gepatenteerd complex van de belangrijkste werkzame stoffen in saffraan (zoals safranal, crocine en picrocrocine). Deze stoffen zijn onder andere verantwoordelijk voor de karakteristieke smaak en kleur van saffraan. Een juiste analysemethode is van groot belang om de werkzame stoffen in een saffraanextract goed te meten en geen vertekend beeld te krijgen. Het is vrij uniek dat voor Affron ® gebruik wordt gemaakt van de HPLC-analysemethode (High Performance Liquid Chromatography).

Wetenschappelijke onderbouwing 
Producent Pharmactive heeft de wetenschappelijke onderbouwing van haar producten zeer hoog in het vaandel staan. Affron® met 3,5% Lepticrosalides wordt dan ook gebruikt in wetenschappelijk onderzoek, zoals in een recente studie bij gezonde volwassenen waarbij het effect van suppletie met Affron® op de gemoedstoestand werd gemeten. Voor een positief effect op de gemoedstoestand blijkt in veel gevallen een dagdosering van 28 mg Affron® al voldoende te zijn.

Samenstelling per capsule (dagdosering):  
Saffraanextract (Affron®) 28 mg
Waarvan 3,5% Lepticrosalides® min. 1 mg

Affron® en lepticrosaliden® zijn geregistreerde handelsmerken van Pharmactive. Het extract is afkomstig uit 100% echte saffraan, bevestigd door DNA-testen. Van gecontroleerde Spaanse teelt.

affron       pharmactive

Hulpstoffen: 
Rijstconcentraat, vegetarische capsule: pullulan (uit gefermenteerd cassave-zetmeel)dextrine

Bevat geen: 
Gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten, en is vrij van GMO.

Let op: 
Vermijd gebruik bij zwangerschap of borstvoeding.

Gebruik: 
1 capsule per dag bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Saffraan 60 capsuleshoogwaardig extract uit Crocus sativus

Saffraan 60 capsuleshoogwaardig extract uit Crocus sativus

Accept Site use cookies